Sunday, March 12, 2017

Happerings in MAHER

Sekolah Menengah Kabangsaan Dato' Ahmad Maher adalah salah sebuah Sekolah Kluster Kecemerlangan Kementerian Pelajaran Malaysia. Sekolah ini juga merupakan sebuah Sekolah Bestari Perdana. Sebagai salah sebuah sekolah yang dikawal kemasukan pelajarnya oleh Jabatan Pelajaran Kelantan, sekolah ini telah mencatatkan kecemerlangan pencapaian akademik sejak dari tahun 1991 lagi dan sentiasa menjdai sekolah yang menjadi tarikan pelajar-pelajar tingkatan satu di negeri ini.
Di SMK Dato' Ahmad Maher, terdapat empat bidang kebitaraan yang ditumpukan:
1. Bidang Pengucapan Awam
2. Bidang ICT

HAPPENINGS IN MAHER

𝓜𝓐𝓗𝓔𝓡 𝓓𝓘 𝓜𝓐𝓣𝓐 𝓓𝓤𝓝𝓘𝓐

DANIAL KAMAROLZAMAN (PELAJAR TING 5)= SILVER MEDALIST (ACARA INDIVIDU} DAN SILVER MEDALIST UNTUK ACARA BERKUMPULAN BAGI SUKAN MEMANAH MEWAKILI MALAYSIA KE PERTANDINGAN MEMANAH PERINGKAT ANTARABANGSA DI DHAKA, BANGLADESH

=====================================

PERTANDINGAN OLYMPIAD SAINS DAN MATEMATIK- PELAJAR MAHER MEMENANGI ANUGERAH EMAS, PERAK DAN GANGSA

=============================================

KEJOHANAN MERENTAS DESA MSSD - 4 PELAJAR MAHER BERJAYA KE PERINGKAT MSSK